Често задавани въпроси (FAQ)

Какво значи канава или платно ?

Думата канава (канаваца) идва от френски, което значи „направен от коноп”. Тя е широко използвана от художниците като основа за рисуване на картини. Може да бъде направена от различни материали, като памук или синтетика. В днешно време с развитието на съвременните технологии става възможен директният печат върху канава с много висока детайлност. Това позволява на много художници да печатат директно своите творби с високо качество и наситени цветове директно върху платното. След печата, канавата бива прецизно фиксирана върху дървена рамка и закачена на стена.

Какво представлява точно Porto.de.arte?

Сайтът portodearte.com е нов тип онлайн магазин-галерия, с който може да пазарувате авторски декоративни картини за Вашият дом, офис, заведения и други помещения.

Виждам, че картините се предлагат в 2 размера. Кой да избера и ще има ли разлика в качеството?

Всички картини на канава, които предлага Porto.de.arte, са направени към по-големия размер и са с много висока резолюция. Няма никаква разлика в качеството. Размер 40х60см е предпочитан вариант за апартаменти или офиси. Размер 60х90см е харесван и предпочитан повече за заведения, хотели, къщи и други по-широки пространства.

Къде мога да ги разгледам?

Всички наши артикули са достъпни само в нашата онлайн галерия и в социалните ни профили, все още работим по отварянето на реален магазин.

С какво този сайт е по-различен от останалите?

Искаме да предложим на хората, които харесват подобен тип декорация, нещо различно от сегашното и добре познато на пазара. Различно изживяване, различна емоция, когато погледнеш в картината да задържа погледа и мислите, да разказва история. Не просто цветен wallpaper за стената, a вдъхновение.

На какъв цвят стена ще подхождат най-много?

Декоративните пана на канава са изпълнени с много наситени цветове, пъстрота и нюанси, което ги прави универсални. Подходящи са както по-неутрални цветове, като бяла или бежова стена, така и на по-тъмни тонове, тъмно сиво, виолетово и тн. Въпрос на стил и усещане, както и на посланието, което искате да предадете.

Картините са доста чупливи, как става доставката им?

Платното, на което е създанена картината, е фино и деликатно, но достатъчно качествено и съобразено с предназначението си. Екипът на Porto.de.arte се грижи за добрата опаковка, и протекция на картината за да стигне благополучно, и непокътнато до всеки един клиент. Освен това, всички наши картини са застроховани, като за това се грижи Porto.de.arte

Направих поръчка, кога ще пристигне?

След като финализирате поръчката си, екипът на Porto.de.arte се заема с изпълнение на Вашата поръчка в рамките на първия работен ден, считано от датата на поръчката. Това се изпълнява в първите 24 часа. Когато картината бъде създадена, са необходими до 1-2 работни дни, за да бъде опакована и изпратена. Обикновено поръчката Ви може да пристигне до Вас за от 48 до 72 часа в рамките на страната, като изключение са период на почивни дни и национални празници.

Как да си закача картината на стената, има ли нещо по-специално?

Екипът на Porto.de.arte има за цел да пресъздаде максимално идеята на туко що нарисувана картина на канава и сложена на стената, затова към избраната от Вас картина на платно от галерията на Porto.de.arte, изпращаме безплатно комплект тънки декоративни пирони.

Но варианти за закачането или поставянето на картина разбира се има много, като всеки може да прецени кой ще е най-добрия вариант в неговия случай.

Възможно ли е да поръчам картина от сайта, но в друг размер?

Екипът на Porto.de.arte желае всеки клиент да се почувства специален. За това, предлагаме възможност да създадем картина на платно по Ваша специална, персонална изработка. Необходимо е размерите да са сходни до обявените 2 размера, като детайлите се уточняват допълнително.

Моля, свържете се с някой от представителите на Porto.de.arte за уточняване на детайлите.

Изпълнявате ли допълнителни специални поръчки?

Фокусирани сме основно към предложените в сайта картини върху платно, но винаги може да се свържете с нас за някаква допълнителна идея, чрез формата за контакт.

Не поддържате складови наличности, какво означава това?

Екипът на Porto.de.arte желае всеки клиент да се чуства специален. Всяка поръчка е индивидуална и ще стартира персонално създаване на картина върху платно. Porto.de.arte не се стреми към масово производство, а към удовлетворяване на личния израз и послание на всеки клиент. За това всяка картина на Porto.de.arte е максимално жива, истинско пристанище на цветове и истинска. Носи своето послание и има собствен живот.

Така Porto.de.arte е фокусиран върху детайла и индивидуалността на всеки един от клиентите ни. Така всеки клиент се чувства специален и остава очарован, получавайки своята картина.

Ако имате проблем или въпрос свързан с предлаганите от нас продукти или услуги и не намирате
неговото решение сред изброените по-горе, ще се радваме да се свържете с нас