Общи условия за ползване

 

Общите условия за ползване са предназначени за регулиране на отношенията между интернет сайт Porto.de.arte и клиентите (потребители) на електронния магазин www.portodearte.com

 

Фирма Тунингфон ЕООД извършва търговска дейност чрез електронния магазин www.portodearte.com.

Информация съгласно Закона за електронната търговия и Закона за защита на потребителите:
Наименование на търговеца: Тунингфон ЕООД

Седалище и адрес на управление: Гр. Пловдив Евлоги Георгиев 1

Данни за кореспонденция: e-mail: .. тел: 0898 58 9121

Вписване в публични регистри: 204600674

 

Характеристики

 

Чрез електронния магазин www.portodearte.com потребителите имат възможност да правят поръчки (договор покупко-продажба), регистрация и да създават профили в www.portodearte.com за използване на допълнителни услуги.

Потребителите (клиентите) могат да правят плащания във връзка с направените поръчки с Тунингфон ЕООД според поддържаните от сайта начини за плащане.

Потребителите могат да получават информация за актуални промоции и нови стоки на сайт www.portodearte.com.

Могат да преглеждат артикули и характеристиките им, цените и начин на изработка, доставка и други.

Потребителите могат да упражнят и правото си на отказ на договора, сключен от разстояние на артикулите предлагани от portodearte.com, за които правото на отказ е приложимо.

 

След поръчка от страна на потребителите (покупко-продажба на стоки), Тунингфон ЕООД се задължава да достави и прехвърли собствеността на потребителя на избраните от него артикули чрез интернет магазина portodearte.com стоки.

Потребителите от своя страна заплащат на търговеца сумата за доставените стоки съгласно условията за ползване, и куриерската услуга, която може да претърпи корекция, и снойност различна от опоменатата в сайта според промяна на ценовата услуга, на куриерската фирма.

Цената за доставката се определя отделно от цената на стоките, и в сайта е предоставена базова цена за доставка. Сайтът portodearte.com ще се опита да предостави максимално точна и приблизителна цена за доставка на всички артикули.

 

Потребителите на сайта portodearte.com и Тунингфон ЕООД се съгласяват, че всички изявления помежду им във връзка със сключването и изпълнението на договора за покупко-продажба ще се извършат по електронен път и чрез електронни изявления по смисъла на Закона за електронния документ.

Предполага се, че електронните изявления, извършени от потребителите на сайта, са извършени от същите лица, посочени в данните, предоставени от потребителя при извършване на регистрация, ако потребителят е въвел съответното име и парола за достъп коректно.

 

 

Използване на сайт www.portodearte.com

 

За да направи поръчка, потребителят на електронния магазин www.portodearte.com, въвежда избрани от него име и парола за отдалечен достъп ако прави регистрация или въвежда директните данни необходими за доставка.

С потвърждението на поръчката всеки потребител се съгласява с общите условия за ползване на сайт www.portodearte.com и сключва договор за покупко-продажба на стоки с Тунингфон ЕООД.

 

Търговецът не носи отговорност, в случай, че поради липса на извършена регистрация потребителят не е могъл да използва пълната функционалност на сайта, включително и по отношение на упражняване на права по договора, възможност за претендиране на по-ниска цена и други функции.

Настоящите общи условия могат да бъдат приети от клиентите и без извършването на регистрация в сайта чрез изрично изявление, включително и чрез сайта на portodearte.com.

 

Потребителите (клиенти) използват интерфейса на сайта на търговеца за поръчка (сключване на договор покупко-продажба) за предлаганите артикули от търговеца. Договорът между доставчика и потребителя представлява настоящите общи условия, достъпни на сайта portodearte.com. Счита се за сключен от момента на извършване на регистрация на потребителя или приемането на общите условия по друг начин, включително чрез изявление в сайта.

 

Потребителите правят поръчка по следния начин:

Извършват регистрация на сайта като предоставят необходимите данни, или правят поръчка чрез телефонния си номер и заявяват данните си без регистрация.

Избиране на един или повече артикули на сайта и добавянето им към електронна количка/кошница, както и плащане с възможните в сайта методи.

 

 

Потребителят има право, без да дължи неустойка и без да посочва причина, да се откаже от сключения договор в срок 14 дни, считано от датата на приемане на стоката, и да върне стоката, която е заплатил и поръчал, в случай че стоката е във вида в който я е приел, без нарушен външен вид, фабрична опаковка и следи от употреба.

В случай че артикулът има дефект, portodearte.com ще помогне за връщането или замяната на артикул в срок от 5 работни дни, като заплати и транспортните разходи ако има такива.

За всякакви подобен тип ситуации е необходимо да използвате някоя от формите за контакт и да изпратите снимков материал за потвърждение на твърдението Ви преди да изпратите обратно артикула, който сте поръчали.

Търговецът може да откаже замяна или връщане на сумата от покупката ако горните условия не са спазени коректно от клиента (потребител).

 

 

ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ

 

Тунингфон ЕООД и електронния магазин www.portodearte.com предприема мерки за защита на личните данни на ПОТРЕБИТЕЛЯ съгласно Закона за защита на личните данни.
От съображения за сигурност на личните данни на клиентите, търговецът изпраща данните само на e-mail адрес, който е бил посочен от клиента в момента на регистрацията.
Клиентите се съгласяват, че сайта има право да обработва личните им данни, необходими за изпълнение на поръчките в електронния магазин и изпълнението на поръчката.

Във всеки момент, търговецът има право да изисква от потребителя да се легитимира и да удостовери данните си на всяко едно от обявените.
В случай, че клиента е забравил или изгубил данни за влизане в профила си в сайта, portodearte.com ще приложи процедура за забравени имена и пароли.

 

При използването на сайта и създаването на профил или поръчка, клиента потребител изрично се съгласява и със събирането на следните данни от търговецът: Имена, телефон за връзка, имейл, общи данни за доставка.

Търговецът събира и обработва личните данни, предоставени от потребителите за следните цели: счетоводни, статистически, защита на информационната сигурност, предоставяне на услуга, разрешаване на спорове.

 

 

Настоящите условия могат да бъдат изменяни от търговеца, като задължение на клиента е да се запознае с тях при всяка една от поръчките си. Всички тези условия са на видимо място и без съгласяването на клиента, че се е запознал с условията поръчката няма да бъде осъществена, като електронния магазин няма да даде достъп до завършване и потвърждение за покупка.

 

Потребителят може по всяко време да прекрати отношенията си с търговеца и да бъдат изтрити личните му данни за обработка на поръчки от своят профил.

 

Евентуалната недействителност или оспорване на някоя от точките на тези общи условия няма да води до недействителност на условията за договор с клиента за покупко продажба или с други думи поръчка.